Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Buzek a remarcat "progresele impresionante"…

Buzek a remarcat „progresele impresionante” ale Moldovei

Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, aflat intr-o vizita oficiala in Republica Moldova, a discutat cu liderii politici despre stadiul relatiilor dintre Uniunea Europeana si Chisinau, transmite Euractiv.ro.

Pe parcursul zilei de vineri, 10 decembrie, oficialul european a avut intrevederi cu cei patru lideri ai formatiunilor politice din noul Parlament.

Jerzy Buzek a venit cu un mesaj de solidaritate si sprijin, dupa ce Moldova a inregistrat progrese „impresionante” pe calea integrarii europene. El incurajeaza tara sa ramana ferma pe aceasta pozitie.

Demnitarul european sustine ca pentru viitoarea coalitie de guvernare, cetatenii si liderii politici moldoveni sunt in drept sa faca alegerea. In contextul relatiilor dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana, presedintele PE a mentionat ca Moldova a inregistrat un succes privind integrarea europeana si a construit o democratie stabila, un lucru foarte important, in opinia sa.

In cadrul vizitei la Chisinau, Jerzy Buzek isi doreste sa arate sprijinul Uniunii Europene pentru Republica Moldova si sa aprobe agenda de reforme europene, pe care Moldova a realizat-o pe parcursul ultimului an. Totodata, Jerzy Buzek vrea sa incurajeze stabilitatea in tara, sa sustina unitatea dintre liderii politici si sa-i determine sa gaseasca in cele din urma o solutie pentru impasul constitutional si institutional, se arata intr-o adresare a lui Jerzy Buzek.

Articol complet la RFI